Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


TT: H αγορά ιδίων μετοχών συνεχίζει !!
1347 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008
22:52

Δε σταματά να αγοράζει μετοχές του εαυτού του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το γεγονός αυτό στο παρελθόν δεν έδειξε να σταματά τη πτώση της μετοχής (βλέπε περιοχή αγοράς των δέκα ευρώ, των εννιά ευρώ, των οχτώ ευρώ....)

Προφανώς δε μπορεί να σταματήσει την αγορά ιδίων μετοχών με αυτή τη τιμή στη μετοχή, αφού αναγκαστικά πρέπει να κάνει καλύτερο μέσο όρο στο κόστος κτήσης, γιατί η αγορά των μετοχών αυτών θα αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας.

Ποια η λογική όμως του να αγοράζει η ίδια η τράπεζα σε όλες αυτές τις τιμές... Με τόσα λεφτά που έχει ξοδέψει θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί σε άλλη τράπεζα και να διαδραματίζει πιο σημαντικό ρόλο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Βέβαια, η ρευστότητα που έχει το ΤΤ διοχετεύεται και σε άλλους τομέις !! Πχ. στην Εγνατία οδό που ανέλαβε να την τελειώσει και μάλιστα με επαχθείς όρους για την τράπεζα, αφού σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον διοχέτευσε τη σημαντική του ρευστότητα σε επένδυση που δε θα βγάλει ουσιαστικό κέρδος !!!

Αν και προσωπικά θεωρώ σωστή τη κίνηση να βοηθήσει σε αυτό το μεγάλο έργο, τη στιγμή που προφανώς δε θα βρισκόντουσαν άλλοι επενδυτές, αλλά αν το ΤΤ υπάρχει για να ασκεί εθνική και κοινωνική πολιτική, απλά δε θα έπρεπε να το είχαν στο χρηματιστήριο. Ποιος ο λόγος αν είναι ένα εθνικό όργανο άσκησης οικονομικής πολιτικής που τελικά δεν έχει στόχο το κέρδος για τους μετόχους του;

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ 2008

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΤΤ
Σχόλια

25/12 13:02  favlos
Κι όμως μπορούσε να παίξει το ρόλο σε αυτη τη συγκυρία της κρατικής τράπεζας που θα έκανε έργα και θα βοηθούσε...αλλά θελει τόλμη και η γραφειοκρατία δεν το επιτρέπει...
Χρόνια πολλά και να δούμε κορυφές!
25/12 19:26  sklhs
Θεωρητικά οι πιθανότητες είναι να δούμε κορυφές.

Το 2009 θα είναι χρονιά έκπληξη είτε αυτές οι εκπλήξεις είναι αρνητικές, είτε θετικές !

Χρόνια πολλά και σε σένα favlos !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις