Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


ΤΤ: Εξαγοράζει τον εαυτό του;
1277 αναγνώστες
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008
23:29

Μετά και από την ανακοίνωση πως από τις 27 Οκτωβρίου ενδεχομένως οι αγορές ιδίων μετοχών θα ξεπεράσουν το 25% του ημερήσιου όγκου, είμαστε περίεργοι να δούμε τη συμπεριφορά στο ταμπλό.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμονή της ανακοίνωσης του εννιαμήνου τις επόμενες εβδομάδες και την τυχόν επαναφορά της τράπεζας στα κέρδη (εκτός και αν έχουμε αρνητική έκπληξη) φαίνεται πως θα δούμε πολλά στο ταμπλό.

Η τιμή βέβαια των 4,50 ευρώ δεν αποτελεί πρόκληση αν αναλογιστούμε τις αντίστοιχες τιμές μετοχών των μεγάλων παικτών της αγοράς. Βέβαια από την άλλη πλευρά το γεγονός πως το ΤΤ δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθημένο σε ξένες αγορές (πχ. Εθνική τράπεζα στην Τουρκία)...και έχει δυναμική στις καταθέσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Το ερώτημα είναι επίσης τι θα κάνουν Εθνική και Eurobank με τις μετοχές που έχουν αποκτήσει σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. Να πουλήσουν φαντάζει απίθανο, γιατί θα είναι σαν να παραδέχονται τη λάθος επιλογή τους (τουλάχιστον ως προς τη χρονική στιγμή που έκαναν την αγορά). Φανταστείτε πως με τα ίδια λεφτά θα αγόραζε η Εθνική Τράπεζα τριπλάσιο και παραπάνω αριθμό μετοχών, δηλαδή ουσιαστικά θα βρισκόταν ένα βήμα πριν την απόκτηση της τράπεζας!!!


Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΤΤ
Σχόλια

26/10 10:38  spado
Καλά η ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ πότε θα κάνουν μουαγέν για να βελτιώσουν τη μέση τιμή κτήσης ή να υποστηρίξουν την αιτία που τους οδήγησε να αγοράσουν η καθεμιά το 5% του ΤΤ?
26/10 11:49  sklhs
μπορεί να κάνουν ήδη και απλά να μη το έχουν ανακοινώσει !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις