Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


ATE: Τελικά το πιο σκληρό χαρτί!
1480 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008
12:10

Αν και βρίσκεται και αυτή στο πάτο με χαμηλό στα 1,85 και τώρα να τριγυρνά γύρω από αυτή τη τιμή, αν το δείτε συγκριτικά με τα άλλα "καλά" χαρτιά του εικοσάρι θα παρατηρήσετε πως ποσοστιαία είναι πολύ μικρές οι απώλειες σε σχέση με τις άλλες μετοχές.

Κανείς δε περίμενε τόσο καλή συμπεριφορά από την Αγροτική Τράπεζα και νομίζω με αυτή τη συμπεριφορά ξανακερδίζει οπαδούς. Αν κάποιος χάνει τρελά λεφτά από άλλες μετοχές του εικοσάρι όπως ΜΙΓ, Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Εurobank και βλέπει το χαρτοφυλάκιό του να αποτιμάται αξιοπρεπώς εξαιτίας της ΑΤΕ, δίνει μία νότα ασφάλειας στη γενικότερη ανασφάλεια όλου του συστήματος. Τελικά αυτό το κρατικό χαρτί αποδείχτηκε αμυντικό καταφύγιο στη μεγαλύτερη κρίση που είδαμε όσοι ασχολούμαστε με το χρηματιστήριο και σημειώστε το γεγονός πως η κρίση αυτή επηρέασε ιδιαίτερα τον τραπεζικό τομέα! Δηλαδή μία καθαρά τραπεζική μετοχή κατάφερε να μην επηρεαστεί τόσο πολύ από μία τραπεζική κρίση, όσο υπόλοιπες κατηγορίες. 

Βέβαια ας μη ξεχνάμε και το γεγονός ότι είχε σημειώσει απώλειες τη στιγμή που οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές του εικοσάρι σημείωναν άνοδο. Αλλά τη συμπεριφορά της ΑΤΕ δεν την είχε πχ. το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο παρά τη πτώση που είχε σημειώσει συνέχισε να καταγράφει τεράστιες απώλειες και μέσα στην κρίση!

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις