Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


ΠΑΤΟΣ ΟΛΕ !!
702 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008
00:16

Μετά και από αυτή τη βίαιη πτώση του DOW νομίζω πως φτάσαμε στον Πάτο. Θα διακινδυνεύσω να κάνω την πρόγνωση και να αναφέρω πως η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι και η τελευταία μεγάλη αρνητική συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Εξάλλου αν συνεχίσει κάτι τέτοιο από βδομάδα θα έχουμε ολική κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο δε θα αφήσουν να γίνει. Το κερδοσκοπικό παιχνίδι είναι τεράστιο και απομένει να διαπιστώσουμε που είναι το τέλος του.

 

Πριν από χρόνια διάβαζα κάποιους να μιλάνε για αυτή τη μεγάλη κρίση και τη μεγάλη πτώση και τους αγνοούσα. Τους θεωρούσα υπερβολικούς. Απλά δεν έπεσαν μέσα χρονικά! Έπεσαν έξω μία τριετία. Μπροστά όμως στο βάθος χρόνου της μελέτης τους αυτή η απόκλιση δε φαντάζει σήμερα μεγάλη...

 

Αν καταρρεύσουν όλες οι οικονομίες έτσι και αλλιώς το χρήμα δε θα έχει καμμία αξία. Άρα καλύτερα είναι να αγοράσει κανείς, με την πιθανότητα να έχει τεράστιες αποδόσεις !

 

Σχόλια

10/10 00:20  Nastybishop
Ολο λέμε αυτή θα είναι η τελευταία μέρα πτώσης και όλο το αναβάλλουμε...
10/10 00:21  Τυφώνας
* * * * *
10/10 00:27  sklhs
Το ξέρω πως είναι παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη, απλά έχω την αίσθηση ότι ξεπεράσαμε τα όρια και πως από εδώ και πέρα δε μιλάμε για κρίση, αλλά για κατάρρευση. Η λογική λέει πως δε θα αφήσουν να έρθει ένα νέο ΚΡΑΧ του '29. Επαναλαμβάνω πως έτσι και αλλιώς αν ζούμε τέτοιες στιγμές και δε το ξέρουμε, απλά θα μας είναι άχρηστα τα μετρητά!
10/10 00:33  Market Tools
Μακάρι να έχετε δίκιο. Αλλά φοβάμαι ότι αυτό το "δε θα αφήσουν να έρθει ένα νέο ΚΡΑΧ" δεν ακούγεται πολύ πειστικό.

Προσωπικά δεν θυμάμαι και δεν έχω διαβάσει άλλη φορά τόσες πολλές, τόσο συντονισμένες προσπάθειες, τόσες δηλώσεις, τόσο ενδιαφέρον και πολιτική βούληση για να σωθεί η κατάσταση.

Και δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχουν πέσει όλα αυτά τόσο πολύ στο κενό. Φοβάμαι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια αυτώ που άλλη φορά χειραγωγούσαν εύκολα τις αγορές και τα πράγματα έχουν αγριέψει.

Μακάρι να διαψευσθώ φυσικά. Όχι για να κερδίσω ή να χάσω από τις μετοχές αλλά γιατί αυτή η ιστορία όπως εξελίσσεται μπορεί να μας πάει πολύ πίσω.
10/10 00:44  sklhs
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος να μας πάει πολύ πίσω αυτή η υπόθεση. Όμως υπάρχουν και κάποια θέματα που μπορεί να ανατρέψουν το σκηνικό στις ΗΠΑ απ'όπου ξεκίνησε αυτή η υπόθεση. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εκλογή του νέου Προέδρου, ενώ παράλληλα φαίνεται πως το αδύναμο δολάριο κρατάει και προστατεύει την αμερικανική οικονομία από την ύφεση. Τυχόν απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ θα δώσει επίσης ανάσα στην αμερικανική οικονομία. Απλά αναφέρω κάποια θέματα που μπορούν να αντιστρέψουν ουσιαστικά την ψυχολογία των επενδυτών.
10/10 00:54  Market Tools
Κι εγώ εν μέρει το πιστεύω. Ακριβώς επειδή η ψυχολογία αυτή τη φορά βαραίνει περισσότερο από τα fundamentals των οικονομιών.

Αλλά εξακολουθεί να με τρομοκρατεί η ανοσία των αγορών στα μέτρα ενίσχυσής τους. Ας ελπίσουμε ότι ετοιμάζουν τον Ομπάμα να τον χρίσουν Μεσία των αγορών που θα πάρει στον Dow στις 8.000 μονάδες και θα τον διπλασιάσει μέσα στη θητεία του.
10/10 08:26  sklhs
Και φυσικά αγαπητέ Market Tools το ερώτημα παραμένει: Πόσο ακόμα θα μας επηρεάζει η αμερικανική οικονομία; Πώς γίνεται το ΧΑ να επηρεάζεται τόσο πολύ από την πτώση της Αμερικής; Μόνο αμερικανικά funds ήταν τελικά στη Λεωφόρο Αθηνών; Αυτή η αλυσίδα πτώσης που δημιουργεί η παγκοσμιοποιημένη οικονομία πώς είναι δυνατόν να μας επηρέαζει σαν ελληνικό χρηματιστήριο σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με άλλες οικονομίες και χρηματιστήρια, φανερά πιο εξαρτημένες από τις ΗΠΑ; Και οι ερωτήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν στο άπειρο...
24/10 13:48  mvΜΑΜΟΝΑΣ666
το θεμα ειναι που ειναι ο πατος. ακομα η ετε ειναι ψηλα
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις