Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ
816 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008
08:27

Περάσαμε σε μία νέα εποχή για τα Ελληνικά Πετρέλαια. Και επίσημα ο όμιλος Λάτση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος των ΕΛΠΕ ξεπερνώντας το 35% και ειδικότερα φτάνοντας το 36%, έναντι του 35,48% του ελληνικού δημοσίου. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε εξελίξεις στην εταιρία.

Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον ο όμιλος Λάτση θα ανεβάζει συνεχώς το ποσοστό του, αφού κανείς δε μπορεί να τον εμποδίσει να κάνει τέτοιο. Σιγά μη χάσει τη κότα με τα χρυσά αυγά. Δυστυχώς, η μεγαλύτερη ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση που έγινε στην Ελλάδα (αν εξαιρέσουμε αυτή του ΟΤΕ), έγινε πραγματικά χωρίς διαφανείς διαδικασίες και το ελληνικό δημόσιο πραγματικά "ξεπούλησε" μία κερδοφόρο εταιρία που μονάχα από το ετήσιο μέρισμα έβαζε πολλά λεφτά στα δημόσια ταμεία.

 

 

Δεν είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά σε αυτή τη περίπτωση ο ιδιώτης δεν πρόσφερε τίποτα στην εταιρία. Ούτε αύξησε τον ανταγωνισμό στην αγορά, ούτε πρόσφερε κάτι ουσιαστικό. Μόνο ΠΗΡΕ. Στο μέλλον μην εκπλαγείτε ακόμα και από δημόσια προσφορά από τον όμιλο Λάτση για τα ΕΛΠΕ. Τουλάχιστον ελπίζουμε τα χρήματα που θα δώσει να αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους αξία και να μη πάρει το υπόλοιπο ποσοστό για ψίχουλα...

Σχετικές μετοχές:
ΕΛΠΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις