Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


ΑΤΕΡΜΩΝ: Τελευταίες προσπάθειες...
733 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008
08:51

Στα 0,23 ευρώ ο Ατέρμων με χαμηλό έτους τα 0,22. Αν και καταφέρνει μέσα στην κρίση να κρατήσει το χαμηλό έτους τα σενάρια δεν είναι αισιόδοξα. Βέβαια η ζήτηση για τη μετοχή έχει πέσει τόσο πολύ και οι πράξεις είναι πραγματικά τόσο λίγες ώστε η παραμικρή αύξηση της ζήτησης να προσφέρει αποδόσεις της τάξης του 10% σε λίγα λεπτά.

Σκεφτείτε πως σε αυτά τα επίπεδα μία αύξηση δύο λεπτών στην τιμή του συνεπάγεται με απόδοση 10%. Το ρίσκο βέβαια είναι μεγάλο, αλλά και η απόδοση είναι μεγάλη. Αρκετές φορές έχουμε δει ενδοσυνεδριακά να είναι εφικτή αυτή η απόδοση. Βέβαια, η οικονομική κατάσταση της εταιρίας παραμένει απογοητευτική, παράλληλα όμως έχει μειώσει τους εργαζομένους, άρα και το κόστος.

Απομένει να δούμε αν θα γίνει όχημα για την είσοδο άλλης εταιρίας έμμεσα στο ΧΑ, ή απλώς αν θα βγει τελείως από το ταμπλό. Η κεφαλαιοποίησή της που βρίσκεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, είναι προκλητική για όποια επιχείρηση θέλει να μπει με αυτό το τρόπο στο ΧΑ.

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΕΡΜ
Σχόλια

13/09 22:24  kikou04
Μόλις τώρα είδα ότι με ρωτήσατε για την ΑΡΑΙΓ, στο θέμα που είχατε αναρτήσει.

Ασφαλώς και έχει η ΑΡΑΙΓ χρηματοοικονομικά έξοδα 0 , αφού έχει χρηματοοικονομικά έσοδα (από Ταμείο της των 159,830 εκ) 11,374 εκ και ΄χρηματοοικονομικά έξοδα 11,027εκ ( από τα δάνεια της των 42 εκ. περίπου)
13/09 22:35  sklhs
Ευχαριστούμε για τη πληροφορία και την άμεση απάντηση!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις