Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


1277 αναγνώστες
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008
08:48

Με τιμή 13,72 πραγματικά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η Alpha Bank δεν αποτελεί στόχο εξαγοράς και δεν αγοράζονται ήδη μετοχές της;

Θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του επόμενου γύρου συγχωνεύσεων. Δεν έχει σημασία πότε αυτές θα γίνουν (αυτό το φθινόπωρο ή σε δύο χρόνια), αλλά με τέτοιο P/E θα ήθελα να δω αν η ΜΙΓ μπορεί να βρει άλλη επιχείρηση στην Ελλάδα!

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
880 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2008
23:57

Το είδαμε και αυτό ! Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παίξει το ρόλο του σωτήρα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αν δεν είδατε το άρθρο της Ελευθεροτυπίας διαβάστε το !!!!

Το σενάριο τραβηγμένο !! Δε ξέρω πραγματικά αν μπορώ να πιστέψω πως κάποιοι σκέφτηκαν αυτή την εκδοχή!

Αν έχουμε τη Δευτέρα άνοδο στο ΤΤ με αφορμή αυτό το σενάριο πραγματικά θα τα έχω δει ΟΛΑ !! Αλλά ποτέ δε ξέρεις σε αυτή τη χώρα...

Σχετικές μετοχές:
ΤΤ
Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
543 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2008
10:24

Αν και η μετοχή της εταιρίας δεν είχε ουσιατικά απώλειες μέσα στη κρίση, έρχεται η Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Μάλιστα θα έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί εκεί θα έχουμε τις εξής γνωστές εξελίξεις:

  • Θα μοιράσουν τα κέρδη της εταιρίας στα μέλη του ΔΣ
  • Το μέρισμα που θα περισσέψει θα είναι μικρό μπροστά στις αμοιβές αυτές
  • Η εταιρία όπως κάθε χρόνο έχει αύξηση κερδών....
  • και το σημαντικότερο... "ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΗΨΕΩΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Απομένει να δούμε δηλαδή τις επιπτώσεις στη τιμή της μετοχής από την έγκριση λήψεως ομολογιακού δανείου. Γιατί ο Νάκας είναι μία εταιρία που χαρακτηρίζεται από το εξής φαινόμενο: Να μη χρωστά. Το ομολογιακό δάνειο θα αλλάξει τα δεδομένα για τη μετοχή !! Και μάλλον προς τα κάτω....

Βέβαια η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας κατά 5% είναι ενθαρρυντική ενώ η αύξηση των κερδών κατά σχεδόν 50% δείχνει μία υγιείς εταιρία. Η επιλογή είναι δική σας... (για τη δική μου δεν έχω πραγματικά καταλήξει...)

Nα αναφέρουμε επίσης πως το μέρισμα θα φτάσει στα 0,18 ευρώ έναντι 0,08 ευρώ πέρυσι. Δηλαδή μερισματική απόδοση 8 % !!!

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΝΑΚΑΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
821 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008
22:51

Θα επέμβει ποτέ η κεφαλαιαγορά με αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η τιμή κλεισίματος δεν έχει καμμία σχέση με τις τιμές που διαπραγματεύεται καθ'όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Σήμερα ανέβηκε στο κλείσιμο συν 8 τοις εκατό. Τις προηγούμενες μέρες ενώ ανέβαινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έπεφτε δραματικά στο κλείσιμο.

Δεν έχει σημασία αν θεωρούμε ή όχι ευκαιρία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε αυτές τις τιμές. Σημασία έχει αν μπορούμε τελικά να αγοράσουμε μία μετοχή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όταν δε μπορούμε ούτε καν να ανιχνεύσουμε τις διαθέσεις των σορτάκηδων !!! Θα μου πείτε, ξύπνα... Χρηματιστήριο είναι εδώ ! Όμως στο χρηματιστήριο οι κανόνες πρέπει να είναι ίδιοι για ΟΛΟΥΣ και όταν εμφανώς βλέπουμε μία ομάδα "επενδυτών" να κάνει ότι γουστάρει, προφανώς οι μηχανισμοί της Κεφαλαιαγοράς δεν λειτουργούν σωστά ή απλώς κάνουν τα στραβά μάτια...

Πολύ χαρακτηριστική η σημερινή συνεδρίαση του ΤΤ

Σχετικές μετοχές:
ΤΤ
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
603 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008
00:43

Ξανά πίσω στο 1,75 ο Τεγόπουλος, ύστερα από το ράλι προς τα δύο ευρώ. Το ράλι όμως δε κράτησε πολύ και φαίνεται να ξεφουσκώνουν γρήγορα οι προσδοκίες. Η επιστροφή κεφαλαίου φαίνεται πως είναι πολύ πιθανή. Φαίνεται όμως ότι έχει προεξοφληθεί από την αγορά. Όμως αν τυχόν γίνει η τιμή της μετοχής θα είναι προκλητικά χαμηλή.

Υπενθυμίζουμε τη μετοχική σύνθεση του Τεγόπουλου αυτή τη στιγμή:

  • ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ 38,68%
  • ΕΛΕΝΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ 38,67
  • UBS 5,11%

METΡΗΣΤΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΣΕΠΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ! (ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ....)

Σχετικές μετοχές:
ΤΕΓΟ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις