Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


1492 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008
12:10

Αν και βρίσκεται και αυτή στο πάτο με χαμηλό στα 1,85 και τώρα να τριγυρνά γύρω από αυτή τη τιμή, αν το δείτε συγκριτικά με τα άλλα "καλά" χαρτιά του εικοσάρι θα παρατηρήσετε πως ποσοστιαία είναι πολύ μικρές οι απώλειες σε σχέση με τις άλλες μετοχές.

Κανείς δε περίμενε τόσο καλή συμπεριφορά από την Αγροτική Τράπεζα και νομίζω με αυτή τη συμπεριφορά ξανακερδίζει οπαδούς. Αν κάποιος χάνει τρελά λεφτά από άλλες μετοχές του εικοσάρι όπως ΜΙΓ, Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Εurobank και βλέπει το χαρτοφυλάκιό του να αποτιμάται αξιοπρεπώς εξαιτίας της ΑΤΕ, δίνει μία νότα ασφάλειας στη γενικότερη ανασφάλεια όλου του συστήματος. Τελικά αυτό το κρατικό χαρτί αποδείχτηκε αμυντικό καταφύγιο στη μεγαλύτερη κρίση που είδαμε όσοι ασχολούμαστε με το χρηματιστήριο και σημειώστε το γεγονός πως η κρίση αυτή επηρέασε ιδιαίτερα τον τραπεζικό τομέα! Δηλαδή μία καθαρά τραπεζική μετοχή κατάφερε να μην επηρεαστεί τόσο πολύ από μία τραπεζική κρίση, όσο υπόλοιπες κατηγορίες. 

Βέβαια ας μη ξεχνάμε και το γεγονός ότι είχε σημειώσει απώλειες τη στιγμή που οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές του εικοσάρι σημείωναν άνοδο. Αλλά τη συμπεριφορά της ΑΤΕ δεν την είχε πχ. το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο παρά τη πτώση που είχε σημειώσει συνέχισε να καταγράφει τεράστιες απώλειες και μέσα στην κρίση!

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
873 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008
17:51

Με βάση το σημερινό κλείσιμο του Τεγόπουλου στα 1,52 αν γίνει η επιστροφή κεφαλαίου 93 λεπτών όπως σχεδιάζεται στη γενική συνέλευση στις 31 Οκτωβρίου, πού θα πάει η τιμή της μετοχής;

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την πορεία της μετοχής όσο πλησιάζει η Γενική Συνέλευση !

Σχετικές μετοχές:
ΤΕΓΟ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
811 αναγνώστες
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008
12:45

Παρά τη μεγάλη πτώση όλων των μετοχών η μετοχή της ΜΙΓ άλλαξε πρόσημο. Φαίνεται λοιπόν πως τα τέσσερα ευρώ αποτελούν ΠΟΛΥ ισχυρή περιοχή στήριξης.

 

Τη μόνη αρνητική επένδυση που μπορούμε να βρούμε είναι αυτή στη ΒΙΒΑΡΤΙΑ, όχι τόσο ως προς την επιλογή της εταιρίας, αφού πρόκειται για τον leader του κλάδου, αλλά ως προς τη τιμή που έγινε η εξαγορά. Φαντάζεστε σήμερα σε τι τιμή θα μπορούσε να είχε αποκτήσει τη ΒΙΒΑΡΤΙΑ;

Η συνέχιση της αρνητικής πορείας των αγορών απλά αυξάνει τις επιλογές της ΜΙΓ και περιμένουμε τη στιγμή που θα ανακοινώσει το μεγάλο DEAL.

Σχετικές μετοχές:
ΒΙΒΑΡΤ ΜΙΓ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
848 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008
14:07

Καθόλου καλή αντίδραση από τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ουσιαστικά μία μέρα ανέβηκε, την επόμενη μέρα έχασε όλα τα κέρδη του και σήμερα πάλι πέφτει. Σαν να μη πέρασε μια μέρα !! Για το ΤΤ η κρίση συνεχίζεται και δε μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Έχουν ήδη αποτυπωθεί στο ταμπλό όλα τα αρνητικά αποτελέσματα και μόνο θετικά νέα βλέπουμε για το μέλλον. Ή κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω ή απλώς η αγορά αγνοεί το ΤΤ λόγω του κακού παρελθόντος. Σαν να τιμωρείται από όλους τους επενδυτές.

Και το σημαντικότερο είναι πως αυτή η τιμωρία δε λέει να τελειώσει...

Σχετικές μετοχές:
ΤΤ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
900 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008
12:38

Μετά τις αποκαλύψεις για τον Ατέρμων ποιος αγοράζει;

Τάσεις αυτοκαταστροφής !!

Δείτε στην αριστερή στήλη τα νέα της εταιρίας όπως τα είχε ανακοινώσει η Affichage και το γεγονός ότι πλέον η εταιρία ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο !!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που είναι;

Σιγά μην ασχοληθεί θα μου πείτε με την περίπτωση. Αυτή όμως είναι η δουλειά της και για μια ακόμη φορά ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και ξέρει να επιβάλλει τη τάξη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις !!

Δε μπορεί εγώ που είμαι ένας απλός επενδυτής να μπορώ να έχω πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες και ολόκληρη η αγορά να τις αγνοεί !

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΕΡΜ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<2345678910>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις