Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


1333 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008
00:09

Μετά από ένα τρελό ράλι πριν ένα εξάμηνο στα 50 ευρώ η μετοχή επέστρεψε πλέον στη βάση της... στα 23 ευρώ.

Όμως δε φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι η πτώση θα σταματήσει εδώ. Αν και μέσα στην αγορά ακούγονται θετικά σχόλια για γρήγορη απορρόφηση των καταστημάτων της Plus, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και η συμμετοχή του βασικού μετόχου στην εταιρία (Στο 63,011% (8.023.033 μετοχές) από 59,738%, (7.606.224 μετοχές) ανήλθε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της DELHAIZE "The Lion" NEDERLAND B.V. στην ΑΒ Βασιλόπουλος.) , η εταιρία προσπαθεί να αποκτήσει κομμάτι της αγοράς μέσω προσφορών, χωρίς όμως οι τιμές των προϊόντων να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και ενόψει μάλιστα της εμφάνισης νέων παικτών στην αγορά (βλέπε ALDI).

 

Στα πενήντα ευρώ η μετοχή έβγαζε μάτι πως είναι υπερτιμημένη.

Στα εικοσιτρία ευρώ φαίνεται λογική η τιμή. Όμως μία περαιτέρω διόρθωση δε θα μας έκανε έκπληξη...

Σχετικές μετοχές:
ΑΒΚ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
864 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008
02:26

Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα γίνει η περιβόητη αποκοπή στον Τεγόπουλο. Τα ενενήντα τρία λεπτά φαντάζουν δέλεαρ, αλλά οι αποτιμήσεις που βρίσκει κανείς στις υπόλοιπες εταιρίες του ταμπλό κάνουν την περίπτωση του Τεγόπουλου να μη φαίνεται τόσο καλή...

Εξάλλου μετά την αποκοπή η μετοχή θα διαπραγματεύεται απ'ότι φαίνεται περίπου στα πενήντα λεπτά. Η πορεία της από εκεί και πέρα είναι το ζήτημα.

Αξίζει κανείς να μελετήσει τις ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος και να δει την πορεία και αν τελικά τον συμφέρει να επενδύσει σε αυτή την προοπτική...

Η επιλογή όπως πάντα δική σας! Οι έμπειροι επενδυτές σίγουρα ξέρουν καλύτερα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εξάλλου δε χρειάζεται να πάτε και μακριά. Η ίδια η μετοχή έχει ξανακάνει αποκοπή και αυτή ίσως και να προιδεάζει για την πορεία της μετοχής με τη νέα αποκοπή!

Σχετικές μετοχές:
ΤΕΓΟ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1285 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008
23:29

Μετά και από την ανακοίνωση πως από τις 27 Οκτωβρίου ενδεχομένως οι αγορές ιδίων μετοχών θα ξεπεράσουν το 25% του ημερήσιου όγκου, είμαστε περίεργοι να δούμε τη συμπεριφορά στο ταμπλό.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμονή της ανακοίνωσης του εννιαμήνου τις επόμενες εβδομάδες και την τυχόν επαναφορά της τράπεζας στα κέρδη (εκτός και αν έχουμε αρνητική έκπληξη) φαίνεται πως θα δούμε πολλά στο ταμπλό.

Η τιμή βέβαια των 4,50 ευρώ δεν αποτελεί πρόκληση αν αναλογιστούμε τις αντίστοιχες τιμές μετοχών των μεγάλων παικτών της αγοράς. Βέβαια από την άλλη πλευρά το γεγονός πως το ΤΤ δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθημένο σε ξένες αγορές (πχ. Εθνική τράπεζα στην Τουρκία)...και έχει δυναμική στις καταθέσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Το ερώτημα είναι επίσης τι θα κάνουν Εθνική και Eurobank με τις μετοχές που έχουν αποκτήσει σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. Να πουλήσουν φαντάζει απίθανο, γιατί θα είναι σαν να παραδέχονται τη λάθος επιλογή τους (τουλάχιστον ως προς τη χρονική στιγμή που έκαναν την αγορά). Φανταστείτε πως με τα ίδια λεφτά θα αγόραζε η Εθνική Τράπεζα τριπλάσιο και παραπάνω αριθμό μετοχών, δηλαδή ουσιαστικά θα βρισκόταν ένα βήμα πριν την απόκτηση της τράπεζας!!!


Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΤΤ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
907 αναγνώστες
8 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008
14:01

ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ?

ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ (?) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ?


Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
902 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008
06:41

Πώς μπορούμε να αντισταθούμε και να μη σχολιάσουμε τη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου;

Δε μας ενοχλεί αυτή η πτώση, μια και είναι πολύ λογική αφού κύκλους κάνει! Όσο γρήγορα ανέβηκε άλλο τόσο γρήγορα κατέβηκε και αυτό θα πρέπει να μας γίνει για άλλη μια φορά μάθημα. Όπως βλέπουμε και στο χρηματιστήριο τις τιμές να πέφτουν αυτή τη στιγμή, κάποια στιγμή στο μέλλον θα τις βλέπουμε να ανεβαίνουν. Απλά δε ξέρουμε το χρονικό ορίζοντα. Αν δηλαδή αυτό θα γίνει σε ένα μήνα ή σε δέκα χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει.

Όπως και την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο κάποια στιγμή θα τη ξαναδούμε ένα προς ένα, και όλο και κάποιοι αναλυτές θα δικαιολογούν αυτή την ισοτιμία.

Το ερώτημά μου είναι όμως με την τιμή του πετρελαίου... Τώρα που είναι στα 67 δολάρια το βαρέλι, πώς δικαιολογούν όλοι αυτοί οι κύριοι τις τιμές των προϊόντων; Θυμάστε την αύξηση της τιμής προϊόντων και υπηρεσιών κατά 5, 10 ακόμα και 20 τοις εκατό με αφορμή τη τιμή του πετρελαίου; Τώρα γιατί δε τις μειώνουν τις τιμές; Πού είναι οι αρμόδιες αρχές (υπουργείο Ανάπτυξης, Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ.) να ελέγξουν την αγορά για τις τιμές των προϊόντων;

Και ακόμα χειρότερα ουσιαστικά μας κοροϊδεύει η ίδια η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού, η ΔΕΗ. Πώς γίνεται με τη τιμή του πετρελαίου στα 67 δολάρια να μην παίρνετε πίσω τις υπερβολικές αυξήσεις που είχαν γίνει με αφορμή τη τιμή του πετρελαίου; Η περιβόητη ρήτρα πετρελαίου τι γίνεται; Προβλέπεται άραγε μείωση της τιμής του ρεύματος όταν κατρακυλά η τιμή του πετρελαίου; Τι ρήτρα είναι αυτή; Μόνο ανεβαίνει η τιμή και δεν κατεβαίνει;

Το γνωρίζουμε ότι δε θα πάρουμε απάντηση σε τίποτα από τα παραπάνω. Και πως μας δουλεύουν. Απλά σπάνια συναντώ έστω και ένα ρεπορτάζ που να αναφέρει τα παραπάνω....

Σχετικές μετοχές:
ΔΕΗ
Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις