Αντικρίζοντας τον πάτο...
Οι μετοχές που μας πληγώνουν
Σύνδεσμοι


1559 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009
21:17

"Φωνάζει" η μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής με την πτώση της...

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2009

Η αποτυχία πώλησης της εταιρίας την οδήγησε σε χαμηλό έτους, στα 1,61 ευρώ.

Μάλιστα, πρόκειται και για χαμηλό πενταετίας, σημείο βέβαια που βρίσκονται και οι περισσότερες μετοχές του χρηματιστηρίου.

Για πολλούς θεωρείται καλή ευκαιρία για μακροπρόθεσμη επένδυση, μια και τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών την έχει η ίδια η Αγροτική Ασφαλιστική και επιπλέον πάρα πολλοί μικρομέτοχοι είναι εγκλωβισμένοι σε πολύ υψηλές τιμές.

Το ερώτημα είναι αν αξίζει η εταιρία αυτή την κεφαλαιοποίηση.

44 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση για μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας είναι αρκετά; Μόνο τα ακίνητά της εταιρίας να υπολογίσει κανείς...

Όμως σε αυτό το οικονομικό κλίμα δεν είναι η μόνη εταιρία που θεωρείται υποτιμημένη. Απομένει να δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις αν αυτός θα είναι ο πάτος της μετοχής, ή αν περιμένουν τους μετόχους της ακόμα πιο δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σχετικές μετοχές:
ΑΓΡΑΣ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
1083 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009
16:38

Πλήθος δημοσιευμάτων το σαββατοκύριακο για τη μετοχή και τις δραστηριότητες του Λαυρεντιάδη.

Η δημοσιότητα φαίνεται πως ανταμείβεται στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όμως ποια θα πρέπει να είναι η ορθρή συμπεριφορά ενός επενδυτή απέναντι σε όλα αυτά που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στη μετοχή;

Για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να αποδέχεται τα παιχνίδια των μεγαλομετόχων;

Τελικά ποιος θα βγει χαμένος από όλη αυτή την ιστορία...;

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
621 αναγνώστες
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009
00:41

Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στις εταιρίες της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝ.Α.)

Βρίσκονται πραγματικά στην αφάνεια των ειδήσεων, κάνουν ελάχιστα τεμάχια και είναι σαν να μην υπάρχουν.

Πρόκειται όμως για εταιρίες που υπάρχουν στην αγορά και αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στην επιφάνεια ως στόχοι εξαγορών ή συγχωνεύσεων κλπ.

Μία από τις πιο γνωστές εταιρίες αποτελεί η MEDITERRA.

Η τιμή της βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και πολλές μέρες στα 2,52 ευρώ. Συνολικός όγκος τον τελευταίο μήνα είναι κάτω από τα 1000 τεμάχια. Η κεφαλαιοποίησή της είναι στα 18 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πολύ πιο πάνω από δεκάδες εταιρέις που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση στην κανονική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η μαστίχα φαίνεται υπερεκτιμημένη σύμφωνα με τους αναλυτές με βάση την κεφαλαιοποίησή της αυτή τη στιγμή. Θεωρείται μία από τις μετοχές υψηλού ρίσκου για την Εναλλακτική Αγορά.

Το ερώτημα όμως είναι "ποιες είναι οι προοπτικές της εταιρίας αυτής".

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
610 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009
02:50

Επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη πως η μετοχή της Βιβάρτια θα ξαναγυρίσει στα 25 ευρώ.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ 2008

Απομένει πλέον να δούμε αν η μετοχή ξανακάνει φέτος αυτό το πάνω κάτω ανάμεσα στα 20 και στα 25 ευρώ, ή αν θα πραγματοποιηθεί η πώληση της εταιρίας από τη ΜΙΓ.

Πολύ μεγάλο ρίσκο θα πάρει όποιος τοποθετηθεί σε αυτά τα επίπεδα στη μετοχή.

Το free float της μετοχής βρίσκεται κάτω από το 5%.

 

Σχετικές μετοχές:
ΒΙΒΑΡΤ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
566 αναγνώστες
Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009
14:20

Το 2009 αναμένεται να είναι η χρονιά του Ευρώ.

Με τη Σλοβακία, τη πρώτη χώρα από την Κεντρική Ευρώπη που μπαίνει στην ευρωζώνη (η Σλοβενία πάντα θεωρούνταν πως ανήκει στο δυτικό κόσμο...), αλλάζει ουσιαστικά ο χάρτης του κοινού νομίσματος. Μία σχετικά αδύναμη οικονομία, αλλά με προοπτικές, αυξάνει τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που δεν έχουν δυνατές οικονομίες και που είναι πιο πιθανό να αποσταθεροποιήσουν, παρά να ενδυναμώσουν το νόμισμα.

Όμως η ευρωζώνη έχει ανάγκη αυτά τα κράτη, γιατί έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Εξάλλου το γεγονός πως σήμερα ακόμα και η Μεγάλη Βρετανία σκέφτεται να υιοθετήσει το ευρώ, δίνει νέες προοπτικές στο κοινό νόμισμα, το οποίο σε λίγα χρόνια θα αποτυπώνει οικονομίες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και με περισσότερες έντονες αντιθέσεις σε σχέση με σήμερα.

Το ερώτημα είναι αν η συμμετοχή νέων κρατών στην ευρωζώνη επηρεάζει την ελληνική οικονομία. Κατ'αρχήν είναι αρνητικό μια και οι επενδύσεις πλέον μπορούν πιο εύκολα να κατευθυνθούν πχ. στη Σλοβακία, παρά στην Ελλάδα. Χάνει ουσιαστικά η χώρα μας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως η πιο φτηνή χώρα στην ευρωζώνη σε εργατικό κόστος. Από την άλλη αποτελεί πρόκληση για τους έλληνες επιχειρηματίες. Δύσκολο πάντως να δωθεί μια σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το γεγονός πάντως πως ένα ακόμα "αδύναμο" μέλος μπαίνει στην ευρωζώνη, αυτό σημαίνει πως ίσως αυξηθούν οι απαιτήσεις προς μια οικονομική σύμπραξη με πιο χαλαρούς όρους και όχι μια ευρωζώνη με αυστηρή τήρηση του συμφώνου σταθερότητας.

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μετοχές που βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά τους! Μία προσπάθεια να παρουσιαστούν μετοχές που βρίσκονται στα χαμηλά έτους και να αποτιμηθούν οι δυνατότητές τους να ξεφύγουν από αυτά τα χαμηλά... Εξάλλου μία μετοχή που βρίσκεται στα χαμηλά έχει στατιστικά μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου και φυσικά το ανάλογο ρίσκο!
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις